Tre dagar på Gili Air

Allmänt, Bali 2019, Resor
Som jag nämnde i det tidigare inlägget så hade jag verkligen inget internet alls på Gili Air så här kommer en liten recap av våra tre dagar på den lilla ön. Lyckligtvis hade jag med mig åksjuketuggummi så båtresan dit gick faktiskt ganska bra. Både jag och Gustav lyckades somna så två timmar gick väldigt fort. När vi kom fram gick vi ganska direkt till vårt Airbnb som såg ut som ovan. Detta kostade 300 kr per natt och funkade perfekt för våra två nätter. Det var väldigt enkelt men inte ofräscht, det är det viktigaste. Jag behöver verkligen inte ha massor av olika "faciliteter" men det får fan inte vara äckligt hehe.. hehe
Såhär såg områdets pool ut, det var typ fem bungalows men vi var mestadels helt ensamma i och med att det är lågsäsong här nu. Det är ju egentligen regnperiod på Bali med omnejd nu men vi har bara haft regn en dag på två veckor. Här ovan spenderade vi i alla fall en eftermiddag i skuggan och bara lyssnade på musik, åt chips osv.
Här ser ni en av de frukostar vi åt på Gili. SÅ JÄVLA GOTTTTTT. Allt detta var veganskt och utan socker så väldigt fräsch. Måste dock erkänna att tråkig svenne som man är har jag senaste dagarna haft lite cravings på havregrynsgröt hahaha.
Förra gångwen vi var på Gili så badade vi mest på ena sidan ön men där var det så grunt pga tidvatten på dagen så nu var vi på andra sidan som också är superfin. Solen var så extreeemt stark dessa dagar. Även fast vi bara solade i två timmar och hade smörjt oss ordentligt så brände vi oss lite för första gången på semestern.
Smoothie-selfie <3
Nej men det är sååå fint på Gili Air. Måste dock erkänna att det nästan är liiiite kusligt på ön nu när det är så lite folk. Dom drabbades av en storm/jordbävning för cirka ett år sedan så väldigt många hus är förstörda och ödelagda. Det i kombo med att det knappt är några turister gör att det känns lite övergett. Oavsett det så gillar jag verkligen Gili Air. Perfekt att bryta av några dagar från busy Bali.
Vi gjorde alltså inte så jättemycket på Gili, tog det mest lugn och åt masssoooor med gott haha. Varken jag eller Gustav har haft så stort sug efter godis eller chips men nu på Gili gick vi loss lite. Vi hade faktiskt packat med oss massor med svenskt godis hemifrån och de mesta tog slut här. Sura ahlgrens bilar, små daimbitar, gott & blandat, djungelvrål (obs gustavs) osv osv.
Såhär ser det ut på de små gatorna/stigarna runt omkring på Gili Air. Det finns inga riktiga vägar och inga fordon förutom några få elmoppar. Man tar sig bäst fram till fots eller med cykel!
På Gili Air finns det maaaassooor med katter, har faktiskt inte sett en enda hund där. På Bali är det ju verkligen hundar ÖVERALLT men inte där. Jag och Gustav stötte på tre små kattungar som vi bara var tvungna att hälsa på. Eller jag hälsar på avstånd och Gustav som ni ser hälsar ordentligt haha.. Vet att jag fått lite kommentarer angående om att hälsa på djuren i och med sjukdomar. Gustav har tagit i några katter man annars rör vi inte djuren, bara hälsar på avstånd. Jag har klappart en liten hund på huvudet men annars är vi försiktiga <3

Det var det om Gili Air! <3

Gillar

Kommentarer

Josefin Magnusson
Josefin Magnusson,
nejnejNEJ såhär mysigt får man inte ha det, olagligt! ??
Elina
Elina,
Häftiga bungalows, med det där TAKET!! 😃
elinaagren.blogg.se/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229