Tvätta hårborstarna

Allmänt, Skönhet, Tips

Jag är ju väldigt mån om att byta lakan ofta och tvätta mina sminkborstar. Skulle nästan vilja påstå att jag är på gränsen till manisk, alltså man behöver väl inte byta lakan var tredje dag så typ anstränger mig för att endast byta varje söndag. Sminkborstarna tvättar jag vad 10e dag.. Det kanske inte är så ofta? Min beautyblender och foundationborste tvättar jag dock oftare än typ ögonskuggeborstarna osv. Men nog pratat om lakan och sminkborstar. Nu tänkte jag ta upp en annan borste, hårsborstar! För ni vet väl att hårborstarna lätt blir feta då vår hårbotten är naturligt fet. Problemet blir ju då att efter ett tag så är det massor av fett och smuts i hårborsten, inte så nice när man ska borsta håret och man precis klivit ur duschen. Så det kan vara väldigt bra och lämpligt att tvätta sina hårborstar med jämna mellanrum. Jag frågade Elin min frisör om det bästa sättet att tvätta hårborstarna och då sa hon att jag borde tvätta dom med diskmedel då det löser upp fett bättre än vanligt schampo.

Jag fyllde upp handfatet med supervarmt vatten tillsammans med lite diskmedel. Sen lät jag mina hårborstar ligga i vattnet i typ 30 minuter. Efter en halvtimme så tog jag en helt ny diskborste och diskade hårborstarna. På så sätt fick jag upp ludd, damm och småhår. Det var främst från den svarta borsten då den rosa är lite glesare men det var verkligen äckligt hur mycket skit som fanns i borsten alltså! Ett stort tips till er som vill fräscha upp era borstar lite, kraaam <3

Gillar

Kommentarer

Hanna,
Lina
,
Aldrig tänkt på, tack för tipset!! 😃
Filippa
,
Vill börja med att säga att jag självklart byter mina lakan MEN är jag den enda som tycker att det är den utan tvekan jobbigaste sysslan i hemmet? Gör bokstavligen talat hellre rent toaletten eller diskar plåtar än byta lakan för det är så otroligt tråkigt/jobbigt och gör mig allmänt frustrerad?? Eller vad tycker du är absolut jobbigast?
Juliette,
Hej! Tack för bra tips!! Jag ör också lite manisk när det gäller mina lakarn och sminkborstarna men med hårborsten måste jag tyvärr erkänna att jag inte är lika bra på att tvätta den. Köper oftast bara en ny men jag ska prova ditt tips. Låter som en smset idé det där med diskmedel!!
juliefitness.iilife.se
Juliette,
Tack för ett superbra tips! Är lite manisk jag med med lakarn och sminkborstarna men jag ska tyvärr erkänna att jag inte är det med hårborsten. Har oftast bara köpt en ny men det där med diskmedel låter ju som en smart idé! Ska genast hem och prova det! Tack!
juliefitness.isilife.se