Unpopular opinions...

Alltså någonting jag tycker är sjukt roligt att läsa trådar om på Twitter är unpopular opinions. Dom behöver inte vara superunika eller väldigt ovanliga men som kan väcka lite känslor och debatt. Det är alltid lite kittlande och spännande att läsa vad andra tycker, som dom kanske inte alltid säger just för att det kan bli obekvämt. Jag tänker att jag kan lista några här nedanför så kan väl ni göra samma sak helt anonymt (om ni vill) i kommentarsfältet? Blir ju svinrolig läsning för oss alla om fler bidrar för mina är inte så många (eller så crazy kanske). Man skulle även kunna säga att dessa punkter är som fördomar. Hoppas ingen tar illa upp eller tolkar inlägget som negativt, detta är ju skriver lite med glimten i ögat! :) .

  • Jag tycker att det borde vara förbjudet att pierca öronen på sina små barn. Jag vet inte ens vart jag ska börja eller varför detta är något som upprör mig SÅ mycket men alltså ärligt talat. Vad är är det för sjukt beteende att skjuta igenom en nål i varje örat på en BEBIS för att FÖRÄLDRARNA tycker att det är fint? Man skadar alltså sitt barn för en så sjuuuukt ytlig sak. Absolut, det kanske inte gör ont så länge men jag tycker att det är så obehagligt hur man (framförallt med flickor) ska redan som bebis få en tjej att fokusera på att vara "fin". Att ta hål i öronen är något man borde få ta beslut om själv när man är åtminstone 7 år. .
  • Kan inte låta bli att älska Katrin Zytomierska. Alltså det här är en struggle för mig. För ofta tycker jag hon är så jäkla rolig, så skön och inspirerande. Trots allt SJUKT hon sagt och gör så kan jag liksom inte sluta gilla henne. Hur är det möjligt? Hon går emot så mycket som jag står för (gällande mat och träning då främst) men ändå så får hennes åsikter mig inte att ändra åsikt om henne som person. Det är inte ofta kan jag lova. .
  • Blir tyvärr ofta äcklad av folks naglar och tånaglar. Jag kan inte låta bli men uuuusch vad jag tycker att det är ofräscht med folk som inte tar hand om sina naglar ordentligt. Ser jag någon med nedbitna naglar eller ovårdade tånaglar an jag liksom inte släppa det. HUR. KAN. DU. INTE. TA. TAG. I. DET. HÄR. :( Har själv varit en sån person som jämt och ständigt hade avskavt nagellack men förstår inte hur fasen det är möjligt. .
  • Tycker följande artister är rätt överskattade: Obs läs: absoluuut inte dåliga, men överskattade. Beyonce & Håkan Hellström. Jag lyssnar absolut på Håkan och Beyonce men jag förstår tyvärr inte grejen med att folk ser dom som helgon, som en gåva från gud. .
  • Aperol Spritz är verkligen den absolut äckligaste drinken jag någonsin smakat. Kanske äckligaste dryck överlag om jag ska vara ärlig. Usch :( .
  • Knaperstekt blodpudding, messmör och leverpastej är väldigt gott. Nu är ju jag vegetarian men mmmm jättegott. .
  • Jag är rädd för folk i alla dessa Facebookgrupper som florerar. Dessa seflie-trådar, matlagningstrådarna osv. Men nu i skrivande stund undrar jag för mig själv: gör jag samma sak här i bloggen som dom gör i Facebookgruppen. Delar med mig av saker utan att någon kanske egentligen frågat? Hahaha gud .
  • Speedos är aldrig snygg. Aldrig. Inte på någon. .
  • Efterrätt är liksom inte ens såå gott? Har nog aldrig förstått mig på den ENORMA hypen som jämt och ständigt uppstår efter en middag ute. NU ÄR DET DAGS FÖR EFTERRÄTT säger alla och jag sitter där och undrar om vi kan ta in lite chips eller ost istället. Glass är gott, godis är gott men dessa bakelser och bakverk, njaaaa det är fan inte så nice. .
  • Det märks tydligt på personer i vuxen ålder, vilka som gått på lagsport och inte när dom varit små. Jag kan inte ge tydliga exempel, jag kan inte riktigt förklara men det är så uppenbart och det är så självklart när man kanske väl får höra "aa nej jag gick bara på trumpet och cirkus när jag var liten".

Gillar

Kommentarer

Heddan
,
ÄLSKAR Katrin Zytomierska! Galna åsikter men det är liksom inget som stör på något konstigt sätt haha.. går inte att förklara eller försvara.
Emma,
Förlåt men detta fick mig typ att vilja sluta läsa din blogg?? Och lyssna på din podd? Hur kan en person som säger sig vara emot kroppshets, rasism osv. Gilla Katrin? Och till och med gilla henne ”öppet?” Hon säger att tjocka kvinnor är ”äckliga grisar” och hur flertal gånger uttalat sig både rasistiskt och homofobiskt? Och denna person tycker du är skön och inspirerande 😊 Säger hejdå till denna blogg! Adios!
emmajohansson@gmail.com
Lovisa
,
Gud vad kul att läsa ? Här kommer några från mig! - Jag gillar inte färska hallon!! Gillar hallonsmak på olika livsmedel osv men just färska hallon tycker jag inte alls om... - Förstår inte poängen med att lägga upp printscreens på när man pratat med någon på telefon länge? Ingen bryr sig? Sjukt ointressant. - Tycker det är så överdrivet hur alla blir anklagade för kroppshets för minsta lilla, t.ex. vad Hannalicious blir anklagad för nu, sjukt överdrivet då hon, enligt mig, är en av de influencers med sundast hälso/kroppsvärderingar. - Håller även med ovanstående kommentar angående att typ försköna allvarlig övervikt när det egentligen är riktigt hälsofarligt! Alla kroppar är fina oavsett storlek, men det är viktigt att tänka på hälsan och grov övervikt kan vara rent livsfarligt. - Choklad är godast när den legat i kylen!
Sara
,
Så kul att läsa! Jag brukar försöka hålla mig utanför diskussioner, men who cares. Här är några saker jag tänker på: • blir irriterad när folk använder en mörkare emoji för att de har skaffat en spraytan? de är till för att folk som inte bara är vita ska kunna använda sig av emojis som representerar dem. du är fortfarande vit med spraytan på ? • jag tycker att vissa sexpositiva kan gå för långt ibland, till den grad då det känns att de pushar folk till att ha mer casual sex än de är bekväma med. och jag är inte okej med allt, som man tydligen ska vara nuförtiden. varför ska vi inte ifrågasätta när män tänder på att slå kvinnor? • folk som menar att de inte gillar övervikt för att det är ohälsosamt vill bara ha en ursäkt till att fatshame:a och känna sig bättre än tjocka personer. jag och mina smala personer har aaaaldrig fått höra att vi borde tänka på vår hälsa oavsett vad vi äter eller dricker. jag är dessutom kroniskt sjuk - bara för att det inte syns utanpå betyder inte det att jag kommer behöva äta medicin dagligen, livet ut. men du har rätt till att döma en tjock persons hälsa av att titta på personens kropp? kom igen. • reklam suger och är inte bra för någon. men det betyder inte att jag dömer folk som försörjer sig på det, även om jag valde bort en karriär inom copy pga moral lol. jag tycker bara inte att vi ska låtsas som om det är något fantastiskt, utan vara medvetna om att det bara handlar om konsumtion.
Freja
,
Åh vill ha mer unpopular opinions! Vore jättekul om du och Matilda skulle dela med er av lite unpopular opinions även i något podcast-avsnitt! Måste förövrigt säga att jag verkligen håller med dig om att Beyonce och Håkan är överhypade, men inte dåliga. Lite av mina unpopular opinions: - nyår och midsommar är överskattat - sån där traditionell mat man äter på högtider typ julbord och midsommarmat är INTE gott - choklad är inte SÅ gott - det här när man skämtar om andra människor typ imiterar dem eller uttalanden de gjort, vilket man ser mycket av typ på twitter och som kan vara i syfte med att förlöjliga, ÄR roligt - tycker det är äckligt när folk tar mycket smör på mackan - musik som gjordes och spelades för några år sen typ 2010-2014 är i största allmänhet bättre än musik som görs nu - lite ”knasiga” komedier typ the Hangover, grown ups, studentfesten mm är jätteroliga - krydd/örtte är mycket godare än fruktte
Hanna
,
Håller så med om det med örhängena och blir provocerad när folk använder ursäkten att "barnet är så litet att den inte kommer ihåg att det gjorde ont". Använder man det argumentet är det ju även okej att slå barn så länge de är för små för att komma ihåg det när de är äldre, som att deras känslor inte skulle räknas bara för att de kommer glömma bort det en dag.
Hanna
,
Tycker det borde vara förbjudet att röka på alla allmänna platser då det är skadligt och otrevlig för omgivningen och 600 000 människor dör runt om i världen varje år av passiv rökning. Vill man själv röka och riskera sin hälsa är det ens egna val men att skada andra genom det borde vara förbjudet.
Carro
,
Har så många unpopular opinions att jag knappt vågra skriva dom... exempelvis att fosterdiagnostik och abort av gravt sjuka barn borde vara obligatoriskt, annars får man betala vården själv. Att barn ska vaccineras, annars får de ej gå i förskola. Att invandrare måste kunna läsa, skriva och prata svenska innan de får bli medborgare. Att uppkörningen måste göras om minst var tionde år. Att socker ska beskattas hårdare än övrig mat. Att cigaretter ska förbjudas på allmän plats. Att smält ost är satans avkomma. Att brunch är skittråkigt. Osv...
Erika
,
En unpopular opinion jag har är följande: Jag förstår inte varför samhället, däribland många influencers, uppmuntrar så mycket till porr. Jag tror verkligen att det gör med skada än vad det gör nytta. Det skapar en onaturlig bild av sex men framför allt är det SÅ många människor som far illa utav hela porrindustrin. Även om det sägs finnas "fair porr" som ej är kvinnoförtryckande osv så kan man aldrig undvika faktorn att människorna som är med i porrfilmen är i en utsatt position. Tänker att vi alla borde läsa på mer om det här och gräva mer i hur porr faktiskt påverkar oss och vår syn på människor, sex, kvinnor etc, på ett undemedvetet plan.
alice
,
Ett urval av mina (många) unpopular opinions; - Tatueringar är fult. Eller asså, bilden i sig kan vara fin och ett fantastiskt konstverk! Men tycker det ser så plottrigt ut när nån bah "här på vaden vill jag ha en påfågel" om ni fattar? Kan tycka att det förstärker en stil och kan se ballt ut, men snyggt? Nej! - Alkohol är överskattat. Att "ta ett glas" - normen tycker jag inte alls om - det är inte bra för kroppen och det skapar press att dricka osv. Alkohol kan tyvärr skapa så mycket jobbigt i vårt samhälle och man vet aldrig vilken relation någon annan har till det.