USA 2018 - Budgeten

Ni är många som har hört av er och frågat om budgeten för min och Mathildas resa. Och hörni, jag förstår er! Jag och Mathilda satt också och undrade hur mycket en sån här resa skulle kunna kosta, hur mycket måste vi spara egentligen? Man kan ju faktiskt uppskatta det i förväg rätt bra (kolla flygbiljetter osv) men vissa saker blir ju dyrare och andra billigare än vad man först trodde. Jag tänkte att jag faktiskt kan dela med oss av de kostnader vi hittills lagt vilket är boenden och flygbiljetterna samt vad hyrbil kommer kosta oss.

FLYGBILJETTER Stockholm - San Fransisco // New York - Stockholm: 3500 kr/person Vi bokade alltså tur och retur fast från olika ställen i samma biljett. Flyget till San Fransisco innefattar en mellanlandning på 2,5 timmar i Köpenhamn precis runt lunchtid så det gör oss ingenting. Från New York är det direktflyg hem!

LOS ANGELES - OAHU // OAHU - LAS VEGAS: 6000 kr/person Här gjorde vi lite samma sak, vi bokade tur och returbiljetter fast bytte ut LA till Las Vegas. Här är det direktflyg.

LAS VEGAS - NEW YORK: 1200 kr/person Dessa biljetter gick att hitta billigare men då var det rätt jobbiga flygtider, att man flög mitt i natten eller sviiintidigt på morgonen. Vi kände att det var värt att betala liiite mer för att få det bekvämt.

Totalt i flygbiljetter: 10 700 kr/person

BOENDE San Fransisco 4 nätter (airbnb): 8 000 kr Santa Monica LA 5 nätter (airbnb): 10 000 kr West Hollywood LA 5 nätter (airbnb): 8 000 kr Oahu Hawaii 6 nätter (airbnb):11 200 kr Oahu Hawaii 5 nätter (hotell): 10 200 kr Las Vegas 3 nätter (hotell): 5 600 kr New York 4 nätter (hotell) 9 300 kr Totalt: 62 300/2 = cirka 31 000 per person OBS: nu har vi inte bokat två nätter mellan San Fransisco & LA, vi ska bila mellan städerna och har inte bestämt var vi ska stanna. Så lär tillkomma cirka 3000-4000 i denna kalkyl. HYRBIL: San Fransisco - Los Angeles cirka 10 dagar: cirka 6000 kr Oahu cirka 6 dagar: cirka 6000 kr Totalt: 12 000/2 = cirka 6000 kr per person (exkl bensin) ÖVRIGA KOSTNADER: Mat!! Alcatraz Taxi/uber Shopping Mobildata Universal Studios Hike utflykt Hawaii Helikopter Grand Canyon Hoppa fallskärm på Hawaii osv... Alltså, även om boende och flyg redan är betalt så finns det en hel del kostnader kvar att täcka upp på sparkontot innan vi ger oss av. Bara hyrbilskostnaden kommer landa på cirka 5000-8000 per person beroende på vilken bil vi hyr osv. Maten kommer ju också bli en stor kostnad, även om vi bor i lägenhet stor del av tiden och kommer kunna laga en del hemma så vill man ju ut och testa på restaurangerna. Men jag tror vi kommer försöka dela upp det lite, ibland äter vi lunchen hemma och middagen ute och ibland tvärt om. RESAN KOSTAR UPPSKATTNINGSVIS: Flyg+boende+hyrbil = cirka 50 000 Mat + nöjen = cirka 25 000 Totalt per person: 75 000 kr. Detta kan ju komma att bli mindre eller mer men det är det vi utgår ifrån. Om man är sugen på att göra en liknande resa som vi så kan man självklart komma undan billigare genom att exempelvis bo på motel eller delade lägenheter via AirBnB. Vi planerar ju inte heller direkt att hålla igen på mat och nöjen, den delen skulle ju också kunna minskas. Jag kan absolut göra ett inlägg när vi kommit hem från resan och redovisat vad allt kostade i slutändan om det skulle vara intressant! :)  

Gillar

Kommentarer

Olivia
,
Alltså WOOOW vilken resa ni kommer göra!! Är så sugen på att göra något liknande i framtiden. När jag bodde i Australien och skulle ut och resa så blev det östkusten i Australien 6 veckor, campade två veckor på Nya Zeeland, båtluffade Fiji och packade Asien (Singapore, Malaysia, Thailand, vietnam). Min resekostnad hamnade på 45.000kr. Verkligen stor skillnad på länder 😊 flyg inom Asien är as billigt
Alice
,
Måste bara säga, boka Alcatraz så snart ni kan, biljetter för entre säljer ibland slut ett halvår innan besöksdatum, jag har inte lyckats hitta för min visit i juni/juli
vilma
,
Vad väljer ni för flygbolag att resa med? Tycker det där är så svårt, vill ta det billigaste men borde man istället tänka på att ta typ SAS och kosta på det lite mer? Berätta gärna hur du tänker! Ska till USA jag med i sommar är planen!
Andrea Hedenstedt
,
Ellen
,
Åh vilken resa ni har framför er!!! Såg att någon redan har skrivit detta, men jag skriver de också, boka alcatraz i tid!! Sist jag va i San Francisco var det helt uppbokat de datum vi var där.
Anna
,
Hej! Jag hyrde bil från San Francisco förra sommaren och var under 25 år, det var inga problem men kan tillkomma en 'ung förar-avgift'. Vi hyrde dock bil genom Kilroy som hade ett erbjudande där den avgiften ingick vilket gjorde att vi sparade 100 dollar! Ett tips är att det kan behövas ett kreditkort för att kunna hämta ut hyrbilen i USA! Trevlig resa 😊))
Lina
,
Hej! Bilade runt i Kalifornien förra sommaren samt besökte Las Vegas och måste bara rekommendera några favoriter. Helikopter över Grand Canyon var nog de coolaste jag gjort, Mavericks rekomnederas. Särskilt deras flygtur där man får landa nere i Grand Canyon, wow upplevelse garanteras! Som flera andra nämnt- boka Alcatraz i tid Sausalito är en söt liten stad som ligger på andra sidan av Golden Gate sett från San Fransisco. Enligt mig inte allt för mycket turister vilket är en del av charmen. Längs Highway 1 (som jag antar att ni ska bila längs) kan jag rekomnedera Carmel by the Sea, så fina byggnader. Även Pfieffer Beach var något extra. Stranden ligger liksom lite dolt, en avstickare från vägen och det verkade som att turister inte riktigt tog sig dit. 2-3 dagar bör man minst lägga på Highway 1. Otroligt häpnadsväckande natur, framförallt Big Sur- wow åter igen Om ni besöker Universal Studios, fundera på om det är värt att kosta på ”front of line pass” om ni vill hinna åka allt. Har även varit på Universal Studios mf i Florida och jag tycker det är sååå värt pengarna för alla rides är verkligen galet roliga. Dyrt men ja, man får det man betalar för så att säga. Ja det va alla mina bästa tips de. Hoppas ni får en UNDERBAR resa. Ser fram emot att få höra mer om den! Kram
Stina
,
Om ni har tid när ni är i San Francisco kan jag VERKLIGEN(!!!) rekommendera att åka igenom bayen och vidare till wine country! Typ napa. Det är såååå fint där. Samt att dom har amazing mat och vin om man är intresserad av sånt! Värt att kolla upp iallafall. ?✈️??
Lina
,
Hej! Vad roligt för er! Jag är i USA just nu. Tips skaffa ett kredit kort!! När jag var i vegas krävde hotellet att man hade ett för de vill ha det som försäkran ifall man total förstör rummet på fyllan, när man hyr bil är de också ett krav på det flesta ställen. Vi höll på att inte få ut vår bil för vi hade inget kreditkort...
Ida
,
Hade varit roligt att höra hur mycket hela resan kostade i slutändan, ska nämligen själv snart boka en liknande resa. Ha en trevlig resa 😃