Vackra Hvar

Allmänt, Resor

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR FRÅN RIVER ISLAND OCH NA-KD
Topp - HÄR // Skor - HÄR // Kjol - HÄR

Igår kom jag och Mathilda fram till den vackra ön Hvar. Detta har verkligen varit det jag sett mest fram emot med hela resan då jag hört sååå mycket bra om Hvar. Kroatien består ju av jag vet inte hur många öar men just Hvar är ju klassad som en av Europas finaste, vilket jag verkligen kan förstå. Vi tog morgonbåten från Splits hamn och två timmar senare var vi framme. Jag slogs verkligen av hur mysigt, litet och pittoreskt det är här. Man kunde liksom inte ens åka taxi fram till vårt hotell, området runt hamnen består endast av gågator i kullersten. Det gjorde dock inte så mycket då det var en kort promenad på kanske 150 meter. Vi lämnade ifrån oss våra väskor på hotellet och gick ut på "stan" för att äta lunch.

Vi hittade ett mysigt ställe nära hamnen med vita dukar, det fick oss på fall haha. Vi beställde in en grekisk sallad, en tryffelpasta och en pizza att dela på. Vi hade ätit frukost väldigt tidigt så även om klockan bara var straxt efter 11 var vi sjukt hungriga. Målet med den här resan är ju som ni redan vet att vara så kontantfria som möjligt, detta för att det är smidigt och för att man oftast får en bättre växelkurs än om man växlar till kontanter innan man åker iväg. Det har bara varit ett par ytterst få tillfällen då vi inte kunnat använda vårt Visa-kort och då har det berott på att stället endast tar kontanter. Som tur var så tog lunchstället vårt Visa-kort, jag ogillar att använda kontanter så gör det i så liten mån som möjligt även hemma i Sverige.

Sen skulle jag också lite snabbt vilja berätta om Visa's app "Visa Travel Tools". Här kan du exempelvis kolla valutan snabbt och enkelt. Jag och Mathilda vet ju ungefär hur SEK står mot HRK men det kan vara skönt att kolla upp ändå för att hålla reda på exakt hur mycket pengar man gjort och gör av med. Så smidigt och bekvämt!

I och med att vi är på ett lite mindre ställe än Split så kände vi att det kan vara bra att ha kontanter som backup om det skulle vara så att vi tar oss någonstans där dom endast accepterar kontanter. Då använde vi oss av appen igen för att hitta närmaste bankomat. Här på bilden ser ni att det fanns en på väldigt nära avstånd! Denna funktion går att använda världen över, det kan ju även vara skönt fast man är hemma i Sverige. Men hörni, ni ska vi ut och njuta av det fina vädret. Vi hörs lite senare ❤

Gillar

Kommentarer

Amanda
,
Hej!! Jag ska åka till just split och hvar om en månad, hade vart så tacksam för ett inlägg med massa restaurang och utflyktstips!! Älskar både bloggen och podden!! Massa kramar!!
Sara
,
Hej, jag undrar om appen fungerar i flygplansläge, eller bara utan wifi? Så att man kan använda den vart man än är 😊 Kram! 😊