Veckan frågor

Allmänt, Frågor & Svar

Hej! Hur känns det med den nya frisyren? Tänkte nu när det gått ett par veckor, är du fortfatande nöjd? Kram Svar: Heeej! Det känns verkligen så bra. Trivs verkligen! Det jag gillar mest är inte själva frisyren i sig utan det är att mitt hår känns så himla fräscht och friskt om jag jämför med hur det varit förut. Har aldrig haft såhär "icke-slitet" hår förut. Älskar det! Sen är det väldigt roligt att ha en ny frisyr överlag, trivs väldigt bra i längden! :)

När skulle du säga att du identifierade dig som feminist? Svar: Jag vet faktiskt inte.. Jag tror att jag skrev om det första gången någon gång i början av 2014 men kanske i slutet av 2013.. Det vill säga i början av gymnasiet. Sen skulle jag dock vilja säga att min syn på feminism och jag som feminist har utvecklats och förändrats ganska mycket.

Jag har en fråga till dig, ibland när jag är sugen på att träna saknar jag inspiration. Vad kör du för pass på gymmet när du har noll inspo? Svar: I know the feeling!! Antingen bokar jag in mig på något gruppass eller så kör jag intervallträning. Antingen olika tabataövningar eller så ställer jag mig på löpbandet och utmanar mig själv där. Antingen sprintar jag efter x antal meter eller på tid. Kan verkligen rekommendera att köra intervaller då man inte behöver träna speciellt länge men ändå känna sig helt slut! :)

Hur hanterar du ilska? Hur får du utlopp för ilska om du bråkar med någon? Svar: Det bästa för mig är att lämna diskussionen om jag är arg. När jag blir arg på riktigt så har jag rätt svårt att inte fläka ur mig arga, taskiga och onödiga saker. Även om jag menar det jag säger så kan vissa saker vara onödiga att säga. Det jag brukar göra är alltså att skita i sms-konversationen eller gå ut på en promenad eller liknande. Jag brukar lugna ner mig då haha.

Hej Andrea! Jag ska flytta hemifrån i Juni och har nu självklart börja tänka på hur jag ska möblera och inreda min lägenhet. Så min fråga till dig är: vilka är dina favoritbutiker när det kommer till möbler och inredning? Svar: Åh vad kul, grattis! Alltså nu utfår jag ifrån vart jag har köpt mest saker, för det finns ju märken och butiker jag "gillar" men inte känt att jag har haft råd eller lust att lägga pengar på liksom. Men möbler: Ikea, Mio, Royaldesign.se, Ellos. Inredning: H&M Home, Zara Home, Åhléns, Mio, Ellos och ROOM!

Stringhylla köpt på Royal Design och kruka från H&M Home!

Halloj <3 Hur går det för dig med att hitta nytt preventivmedel? Skulle vara roligt att följa med dig under den resan eller vad man ska säga haha! Svar: Alltså jag mååååste ta tag i detta snart. Vill ju typ skaffa spiral men VÅGAR INTE pga den smärta som kommer uppstå. Jag mår illa när jag hör folk prata om sin isättning. Sen är jag så orolig över att mensen ska fucka upp totalt. Vill ha mens så sällan som möjligt och med spiral kan det ju ändå bli så att man har mens en gång i månaden. Då har jag nog hellre ppiller.. Men när jag väl bestämmer mig så ska jag absolut skriva om det. Tänk er vloggen: följ med mig och sätt i en spiral hahahah.

Gillar

Kommentarer

klara
,
jag förstår att du är rädd för smärtan i och med att det är det enda man kan läsa om när man letar fakta. Jag har haft min i snart 4 månader och det fungerar utmärkt. Insättningen var över på ca 10 min och det gjorde inte ont, kändes lite som ett "nyp" där inne bara. Kände ingenting alls efteråt, precis som vanligt. Det enda negativa jag har att säga är att jag efter insättningen fått mensvärk, aldrig haft det tidigare. Kanske värt att nämna att jag tidigare bara använt kondom som skydd. Var inte orolig över insättningen och lyssna inte på alla skräckhistorier. Skulle det göra jätteont för dig så klarar du det också, tro mig.
elin s
,
Äter p-piller som tar bort min mens helt och de finns även som p-spruta som man tar var 3dje månad. Så man slipper p-piller och annat trams.
Alice
,
Åh, lyssna inte på alla skräckhistorier!! Jag fick höra en hel del när jag skulle sätta in min hormonspiral och var så nervös att min syster fick hålla mig i handen men hormonspiral var min sista utväg efter att ha provat allt möjligt mot min mens som var fruktansvärt oregelbunden och hemsk mensvärk, men det sved till i 1-2 sekunder när hon satt in den och sen var det över. Lite molande smärta någon vecka efteråt och nu har jag inte haft mens på 1,5 år och tänker inte ens på att den sitter där, bästa beslutet jag tagit! Var bara öppen med barnmorskan hur du känner så kommer det gå superbra!
Malin
,
Hej! Läste frågan om p-medel och måste berätta min story. Jag började med p-piller när jag var 14år när jag blev tillsammans med min pojkvän. Jag testade en hel rad olika sorter men blev antingen galen i form av humörsvängningar eller så blödde jag konstant. För två år sen (när jag var 20år) bestämde vi oss för att sluta helt med p-piller då det höll på att förstöra vårt då 6åriga förhållande. Vi använde endast kondom i två år och under dessa år blev min mens helt fucked up. Jag hade skjutit på den så mkt under alla år med p-piller och nu ibland kunde den komma två gånger per månad och ibland med 3-4månaders mellanrum. Jag hade ingen koll alls på min cykel. För två månader sen (idag är jag snart 23 år) så började vi med Natural cykles som är en p-app. Vi använder fortfarande skydd nu i början (även på gröna "good-to-go" dagar men den har redan lärt sig min kropp. Den pricka min mens på dagen och skriver tydligt ut när jag har ägglossning och PMS. ALLT stämmer in på pricken. Är verkligen helt såld! Trodde det skulle bli jobbigt/svårt med att komma ihåg att ta tempen men det blev en rutin efter någon vecka bara. Kanske något att testa för dig?
Ellen,
nej Andrea asså sprial är DEEEET BÄSTA jag har i min kropp (typ hah). Men iallafall i preventivväg!! Tog en 5år spiral, det nöp till, kändes lite som mensvärk i mindre än 20 sekunder. Sen klart! Efter det hade jag minimala blödningar i kanske 1 månad, det var drygt men gick ändå bra, för sedan försvann mensen och har haft mens en gång på 1.5 år. Hur skönt??? Det är såå värt med tanke på hur länge man kan ha den OCH hur extremt lite hormoner det är i! DO IT!!!
nouw.com/ellenlarsson
My
,
Hej hej! Blir så ledsen när jag hör alla skräckhistorier om spiral och hur rädd är för detta. Jag är idag 18 år och har haft min spiral i 3 år (använder Mirena som är den som kan sitta i 5 år) och är blessed. Har mått riktigt dåligt med alla andra preventivmedel jag har testat då hormoner påverkar min kropp väldigt negativt. Men eftersom spiralen släpper ut en liiiiiten dos hela tiden och hormonerna endast släpps ut i livmodern där det behövs reagerar inte min kropp på det alls. Jag fick en värktablett att ta några timmar innan av min barnmorska och vet inte om det var det som hjälpte men jag blev bara åtsagt att hosta till och sedan var spiralen insatt. Annars var den lilla smärtan likt mensvärk så man blev inte direkt chockad av känslorna. I slutändan är det så fantastiskt värt det, och att ha varit utan mens i 3 år är inte direkt en nackdel. Lycka till, hoppas du vågar ta tag i saken, det kommer vara så värt det. Massa kramar.
Elvira
,
Satte in hormonspiral i Juli förra året och har inte haft mens sen dess!! Dagen jag satte in den hade jag ont i ungefär 3 timmar, hahah heeeemskt, men verkligen jättevärt, typ det bästa valet jag gjort verkligen!!
Moa
,
Skaffa p-stav, jag blödde lite i börja. Sen har jag inte haft mens på 6 månader ??
Sara,
Jag har p-ring (nuvaring), har ätit piller sen jag var 13, och förra året böt jag till nuvaring pga såna jääääävla humörsvängingar, och har inte ångrat det en sekund. Så bra och man kan hoppa över mensen med ringen också. Skulle säga att prova om det bara passar dig, du kommer inte ångra dej 😊
nouw.com/germanottas