Veckans frågor!

Frågor & Svar

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Hej Andrea! En väldigt random fråga men: om du skulle bli gravid idag (alltså oplanerat), skulle en abort vara en självklarhet för dig? Känns abort som en ”stor” grej för dig? Eller till att börja med; är du för eller emot abort? Svar: Hejsan. Jag skulle inte under några omständigheter vilja bli mamma som 22 åring. Känner mig varken redo för det eller sugen på det och använder ju preventivmedel för att undvika det. Skulle jag mot förmodan bli gravid så skulle abort vara en självklarhet för mig. Tror jag i alla fall, nu har jag sluppit den sitsen och jag kan ju inte i förhand veta exakt hur jag skulle reagera men jag tror verkligen inte att det skulle finnas några tvivel på abort. Att göra en abort TROR jag inte skulle kännas som en speciellt stor grej för mig. Jag ser inte det som att man dödar ett barn, jag ser det som ett sätt att få en tidig graviditet att fortsätta utvecklas. Självklart är jag för lagliga aborter. Tycker inte att det ska finnas någon tabu kring abort, det är inget man ska bära skuld eller skämmas över. För vissa är det säkert jättejobbigt att ta sig igenom men jag tror många skulle känna att det var enklare om inte det fortfarande var så tabu. Tror att vissa liksom känner att andra förväntar sig att det ska vara det värsta man varit med om, förstår ni hur jag menar?

Hur kommer det sig att du och Mathilda tränar på semestern? Känner ni inte att ni bara vill koppla av och ta det lugnt? Menar inte som kritik utan undrar bara, kram på er båda!! Svar: Hejsan! Jag svarade ganska snabbt på en kommentar på instagram som undrade samma sak men tänkte att jag kan svara här i bloggen också då det känns viktigt för mig att reda ut en sak. Aldrig någonsin (nu för tiden) skulle jag träna för att jag känner att jag måste. Enda gången jag känner att jag måste träna är när min rygg är dålig, jag är lite sne i ryggen och styrketräning fungerar perfekt för att lindra smärtan. Jag tränar för att jag tycker att det är kul och för att jag mår bra av det. Jag mår bra att träna på samma sätt som man kan må bra av att lyssna på musik, se en film, umgås med vänner eller äta god mat. Vi ta det hur lugnt som helst, tro mig. Det enda och enkla svaret till varför jag tränar på semestern är för att jag vill. :) Kram

Vet att du nämt detta i bloggen tidigare men kan inte hitta det inlägget. Vilken deo var det som var så himla grym som du använde? Mvh person i stort behov av en bra deo hahah Svar: Hej! Men du det är sååå värt att nämna igen. Klicka HÄR för att komma till den bästa deon jag någonsin testat. Det står att den ska hålla i 72 timmar, det kanske inte riktigt stämmer men den funkar VERKLIGEN i 24-48 timmar för mig. Den är lite dyrare men så värd pengarna. Har kompisar som använder billigare deo som behövs fyllas på under dagen, denna lever verkligen upp till vad den lovar :)

Förstår inte riktigt. Är du vegetarian eller inte? Vet att du sagt att du inte vill kalla dig vegetarian men ändå säger du att du äter vegetariskt. Är du inte vegetarian då haha? Svar: Haha nej jag förstår inte riktigt heller, jag förstår framförallt om jag varit väldigt otydligt och skickat mixade signaler. Såhär ligger det till. Sedan ungefär två år tillbaka har mina tankar gått i banorna att jag borde och vill äta mer vegetariskt, att målet är att sluta äta kött och helt enkelt bli vegetarian. Jag visste lika mycket för två år sedan som jag gör nu men det tog mig ett bra tag att liksom sätta mitt eget ego åt sidan för att sen ta steget att sluta äta kött helt och hållet. 2018 innebar många nystarter för mig på många olika sätt och jag bestämde mig bara helt enkelt för att en ny kost var en av dom. I början av Mars tror jag det var som jag bestämde mig, nej. Inget mer kött nu. Eller såhär var det; i Februari sa jag att jag inte längre äter rött kött. Sen efter typ en månad märkte jag att jag inte ville äta kyckling heller så sen dess har jag sagt att jag bara äter fisk, men jag har inte ätit fisk en enda gång.

Anledningen till att jag inte kallat mig själv för vegetarian har tyvärr legat i grund till andra, till hur vissa av er (vissa, inte alla) skulle börja iaktta mig och varje sak jag åt. Påpeka om jag gör bra, dåliga eller hemska beslut. Jag orkade inte det. Jag visste att om jag går ut och säger att ”Ja jag är vegetarian” så kommer jag få skit för att jag inte är vegan. Jag visste att om jag säger ”Ja jag är vegetarian” så kommer jag få skit för att jag flyger, mer än om jag åt kött varje dag till frukost, lunch och middag. Även om kritiken är befogad, nej det är inte bra att konsumera mjölkprodukter, nej det är inte bra att flyga jorden runt så tycker jag det är så tråkigt med alla dessa pekpinnar. Folk som sitter och påpekar varje steg folk tar på internatet för att hen ifråga erkänt sig själv som ”medveten”; men inte tillräckligt medveten.

Jag har inte velat sätta någon titel på mig själv, för jag har inte velat lova någon annan någonting. Skulle jag bli erbjuden en köttbit idag skulle jag inte äta den, även om det innebär att jag inte får äta middag på flygningen mellan Oahu och Las Vegas som igår. Men kan jag lova att jag aldrig mer kommer äta lax? Nja. Har jag planer på att äta fisk? Nej. Äter jag någon form av kött och har jag gjort det senaste fyra månaderna? Nej. Är jag vegetarian då? Ja.

Min kille och jag har pratat lite om det här och han gjorde en så himla bra jämförelse tycker jag. Han jämförde vegetarian med feminist. Att vissa är rädda för att kalla sig själva för feminister, för att det i vissas ögon kan anses vara kontroversiellt. Eller för att man är rädd att man kanske inte kommer leva upp till begreppets innebörd varje dag av varje vecka. Och så är det väl lite för mig med att ”vara vegetarian”. Ja jag är vegetarian, kanske är jag inte den bästa vegetarianen om man nu på något sätt kan mäta det. Kanske kommer jag någon gång äta kött. Jag kanske inte är den mest miljömedvetna människan men jag gör någonting. Jag gör väldigt mycket mer än dom som stöttar en köttindustrin varje dag.

Svaret på din fråga: Ja jag är vegetarian :)

Hej Andrea! Först vill jag bara tacka för en otroligt bra blogg, podd och andra medier. Jag har en fråga till dig gällande ens partners killkompisar. Är det viktigt för dig att du blir kompis med Gustavs vänner och tvärt om? För mig är det viktigt men jag har inte riktigt lärt känna min killes vänner, eller vi har inte riktigt klickat än.. har du några tips? Svar: Hej, åh tack så mycket snälla du! Jag tänker såhär; för mig är det jätteviktigt att jag introduceras till hans vänner, får en chans att lära känna dom och att dom får en chans att lära känna mig. Sen om vi klickar eller inte, det går ju liksom inte riktigt att styra över. Vissa människor funkar man bättre och vissa sämre med. Nu tycker jag om Gustavs vänner jättemycket och umgås gärna med dom och har inte alls känt att jag behövt anstränga mig för att klicka med dom.. Ett tips är väl egentligen bara att umgås mer, ge varandra mer tid! Att lära känna en eller flera nya människor tar tid, då måste man vilja ge det tid <3 Kramisar

Vart någonstans är det du och Gustav har solat och badat flera gånger i Stockholm? Ser så mysigt ut! Svar: Det är i Stora Sköndal nedanför caféet som ligger där, det är så himla mysigt verkligen! Hoppas verkligen på att hinna hänga där igen innan sommaren är över. :)

Vilka är dina bästa tips för att fördriva tiden bäst när man flyger? /Tjej som ska flyga till Los Angeles om en vecka och har lite panik. Svar: Jag brukar alltid jobba på planet, förbereda inlägg, klippa podd, redigera vlogg eller redigera bilder. Annars kan man plugga om man har sånt för sig. Annars är mina bästa tips att ladda ner filmer offline, ljudböcker, podcast, böcker och musik. Eller det absolut bästa är ju att sova om man kan det. Nej men jag försöker alltid spara så jag har typ två timmars jobb att göra på flyget i alla fall, då flyger ;) tiden förbi!

Har lagt märke till att du numera följer väldigt få personer på IG. Hur kommer det sig att du slutat följa så många? Svar: Ja jag har ju gjort det. Tror jag brukade följa ungefär 500 personer och nu följer jag cirka 200. Det enkla svaret på det är helt enkelt att jag mår så mycket bättre av att följa färre personer. Jag liksom ställde mig frågan; vad får jag egentligen ut av att följa dom här personerna? Inspireras jag av dom egentligen? Nja. Jag menar inte att jag avföljt alla influensers eller alla jag inte känner men många. Jag vill inte se någonting i min flöde som ger mig ångest eller som jag inte bryr mig om. Ett problem för mig var också att jag missade så mycket av det jag faktiskt ville se, så nu har jag rensat rejält. Det är så många konton som jag känner att jag istället bara kan söka upp en gång i månaden om jag nu är nyfiken istället för att se varje dag :)

Gillar

Kommentarer

Hanna
,
Jättebra svar angående abort tycker jag! Jag kände så som du nämner, att andra förvänta sig att jag skulle tycka det är det värsta jag varit med om och tillslut börjar man typ känna så, fastän man inte gjorde det innan.
felicia
,
Pratar din pv #ortenspråk i sängen också? Be han sluta snälla, skönt att leka bl*tte elr
felicia
,
Hahaha jag och din pv snackade över insta-dm och vi e vänner nu Älska Orten!