Veckans recept: Tacosoppa

Allmänt, Recept

Måste reposta detta recept som jag lagade för några månader sedan. Nu äter ju inte jag (typ inte i alla fall) rött kött längre men denna soppa var sååå god, ni måste testa den. Ska testa att göra den med soyrafärs eller qournfärs nu ikväll och hoppas på ett lika gott resultat. FAN vad gott det är med tacos i alla dess former haha, äter verkligen någon form av tacos en gång i veckan.

Ingredienser: (6 portioner) 500 gr nötfärs 1 stor gul lök eller två små 3 vitlöksklyftor 2 burkar med krossade tomater 15 körsbärstomater 3 msk chilisås 1 msk soya 3 msk oxfond 10 dl vatten 1 finhackad gul lök timjan cayennepeppar sambal oelek 2 påsar tacokrydda

Gör såhär: 1. Stek gul lök och vitlök tillsammans med olja och sambal i en kastrull, stek samtidigt köttfärsen i en vanlig stekpanna. 2. Sätt ugnen på 220 grader (du ska gratinera nachochips!!!) 3. När löken blivit mjuk och fått lite färg, häll ner vatten, soya, fond, tomater, chilisås och tomater. Häll även ner köttfärsen när den stekt klart! Låt stå minst 10 minuter, gärna så länge som möjlig om du vill att smakerna verkligen ska binda sig ? 4. När det är 10 minuter kvar tills du vill äta, sätt då in chipsen i ugnen med valfri ost över, jag hade riven cheddar, riktigt gott!
Vill man inte att soppan ska vara så stark kan man skippa sambal oelek och inte ta lika mycket tacokrydda. Kram!

Gillar

Kommentarer

Linnéa,
https://undertian.com/portfolio/mexikansk-soppa-med-guacamole/ Tips! Vegetariskt alternativ och jättegod
linneannnorlin@hotmail.com
Elin
,
Hejsan! Jag undrar varit ditt köksbord är ifrån?