Vegetarisk lasagne: recept

Allmänt, Recept, Tips

Förut har ju jag skrivit om när jag gjort veggo-lasagne, flera av er som testade det receptet har sagt att det varit supergott. HÄR kan ni hitta det, den innehåller bland annat spenat och ost. Men nu i veckan var jag och Anton sugna på mer traditionell lasagne. I och med att vi försöker dra ner köttkonsumtionen så blev det lasagne med quornfärs istället för köttfärs. Av våra middagar hemma äter vi nog vegetariskt 4 dagar i veckan och sen kött 3 dagar i veckan så som det ser ut nu! :)

Lasagne och köttfärsås är ju sånna rätter som alla har sin egna tvist på. Det finns väl inget rätt och fel att göra här men tänkte att jag kunde berätta vad vi hade för ingredienser i alla fall:

Quornfärs Lasagneplattor Bechamellsås Gul lök Vitlök Krossade tomater Tomatpuré Ketchup Grädde Grönsaksbuljong/oxbuljong Rivna morötter Riven ost Salt & Peppar

Det blev verkligen så himla gott, lasagne är verkligen en sån rätt som jag tycker man "lika gärna" kan göra vegetarisk även om man inte är veggo då det är lika gott. Gott och bra för miljön är ju en bra kombo! :)

Gillar

Kommentarer