Vi ska till Kreta!

Resor, Tips

Som ni vet så har ju jag och Mathilda länge pratat om att vi MÅSTE resa tillsammans snart. Alltså vi har ändå varit vänner (och bästa vänner) i tre år nu så det känns som att det är mer än dags att ta tag i detta. Och nu har vi äntligen gjort det. Vi kollade runt massor på olika resemål, vissa kändes för dyra, vissa hotell passade inte oss, vissa resor vi fastnade för blev fullbokade men sen hittade vi något vi tror kommer passa oss perfekt. Hotellet heter Sensimar Kalliston Resort & Spa By Atlantica och ligger på Agii Apostoli. Jag har aldrig hört talas om den orten men den ligger mellan Platanias och Chania som är två välkända orter. Tror i alla fall hotellet kommer passa oss perfekt. Det är ett vuxenhotell med 16års-gräns vilket är sååå skönt. Sen har vi även bokat ett rum med egen pool eller egen swim up till den gemensamma poolen, alltså hur lyxigt!?

Har ni några Kreta-tips? Vi vill ju inte bara vara på stranden vid vårt hotell liksom. Elafonissi har vi båda besökt förut, finns det någon annan fin strand? Någon grym restaurang i närheten? Och hur ser utelivet ut? Finns det möjlighet till att parta till det? Och vart gör man det i sånna fall? Alla tips uppskattas. Här nedanför ser ni bilder från hotellet vi ska bo på, och ovanför är generella bilder från Kreta. Vi åker dit en vecka den 7 Augusti förresten! :)

 

Gillar

Kommentarer

Frida
,
Glömde säga en sak! Gå INTE till mylos, tråkigaste klubben någonsin! Vi blev ditlurade och det var i stort sätt bara grekiska killar varav ingen dansade, dålig musik och allmänt tråkigt. Vi var de enda som dansade och blev totalt utstirrade vilket var ganska obekvämt, stannade inte särskilt länge.
Ida
,
Balos!!! Och en båttur 😊 älskar kreta
Emma,
Var på Kreta förra året i Augusti och jag älskade det! Ni MÅSTE definitivt ta en båttur och besöka Gramvousa och Balos lagunen!! Finaste, turkosaste vattnet någonsin och verkligen en värd utflykt!
www.nouw.se/eemmaberglund
Fanny
,
Var två veckor på Kreta i juni och restaurangen Nymfi i Agia Marina åt vi på flera gånger, bästa maten under veckorna helt klart!! Kändes himla lyxigt samtidigt som det var billigt! Sen åt vi även god pasta på en restaurang som heter Valentino i Platanias 😊
Fanny
,
Måste även tipsa om att gå Samariaravinen om ni känner för att vara lite hurtiga! Var såå coolt
Lina
,
Bodde själv i samma by för två år sedan och ÄLSKADE det. Otroligt lugnt och mysigt med närhet till både Chania och Platanias. Stranden är fantastisk och vattnet är otroligt varmt där i slutet av sommaren eftersom det är som en liten vik 😊 när det kommer till restaurangen kan jag VERKLIGEN rekommendera "Sirrocos" (eller något liknande) som ligger nere vid stranden, men framförallt restaurangen "Dimitri & Sakis", dit mååååste ni gå!! 😊
josefine olinder
,
Jag har bott på det hotellet ni ska bo på det bästa hotellet jag någonsin bott på, och jag har rest massor. helt fantastiskt. sängarna är helt sjuka...Deras frukost har bubbel på buffen.:):) Vi åt på den italienska restaurangen som tillhör hotellet. skit i den, bara dyrt och samma mat som finns på kvällsbuffen som vi testade sista kvällen och den va gryyyym. Det finns en restaurang i chania vid hamnen åt höger där man sitter på taket och ser ut mot fyren som jag verkligen rekommenderar..
Moa
,
Något jag och min familj gjorde var att hyra en bil och när vi var åkte från Elafonissi till Chania åkte vi på en enkelriktad (fast bilar körde åt båda håll) bergsväg med bara ett staket mellan bilen och kilometerlånga stup med väldigt fin utsikt. Väldigt roligt om man inte är höjdrädd och gillar den känslan man får. Men rekommenderar verkligen att hyra en bil en dag för att bara åka runt för det är verkligen så himla fint!
rebecca,
Stranden Phalassarna (tror jag den hette) är superfin!! Riktigt klart och turkost vatten 😃
rebeccakaller.devote.se
Agnes
,
Jobbat på hotellet ni ska till via fritidsresor förra sommaren. Är ett fantastiskt fint hotell ni valt. Hyr bil är det bästa för att se Kreta, hyr via speed wheel där all försäkring ingår. Elafonissi, falassarna, BALOS är klassiker. BALOS är finast! En hemlig strand är SAtan's port helt underbar. Annars även åk via Rethymnon o till kournas lake. Vill ni gå ut så är det Platanias. Som alla skriver så finns ku escplise, dock om ni vill ha mer fräscha drinkar så gå till social först iaf. Alla guider hänger där och på jörgens bar bredvid. restuarang zepos & lithos i Chania hamn är grymma. I Platanias astrea, olivi & nymfi! Ha det bra!