Visste du detta om ditt smink?

Skönhet

Självklart har jag vetat att smink har ett bäst före-datum. Att man inte kan använda en tre år gammal foundation osv.. Jag förstår självklart att det kan vara dåligt för huden osv. Jag har läst på lite olika hemsidor om ungefär hur länge olika produkter håller. Sen såg jag en artikel att den symbolen jag nu zoomat in visar hur många månader produkten håller efter att du öppnat den. Måste säga att jag är rätt förvånad över hur kort vissa saker håller..

Detta liquid lipstick håller rätt länge, hela 1 och ett halv år. Samtidigt känner jag såhär, jag skulle aldrig hinna göra slut på detta på 18 månader i och med att det inte är en färg jag använder varje dag..

Det här är dock så himla konstigt. Här är också ett liquid lipstick från Nyx, och det håller 6 månader?? Hur kan det skilja så mycket? Alltså det beror väl på att dom innehåller olika saker men så konstigt ändå.. Jag har läst att man ska vara försiktig med att använda gamla läppstift/läppglans då gamla bakterier kan leda till munsår osv..
12 månader för en foundation känns ju ändå rimligt, kortare tid hade ju blivit svårt i och med att jag inte gör slut på en så himla fort i och med att jag blandar bland olika färger.

En sån här palett skulle jag lugnt kunna ha i två år typ?? Det jag läste när jag googlade runt lite var att mycket beror på att efter 1 år har det kommit för mycket bakterier i sminket, speciellt om du har fingrarna i produkter. Så det är inte direkt så att dessa highlighter inte fungerar efter 12 månader men dom kanske inte är så fräscha eller bra för din hy då..

6 månader??? My god det är ju ingenting!! Eller?

Jag har haft detta kit i 12 månader nu.. Betyder det att jag egentligen borde köpa ett nytt trots att det inte är slut? Hahhaha..

Visste ni om vad denna symbol betydde eller har ni som mig aldrig tidigare tänkt på att den ens existerar?

Gillar

Kommentarer

Caroline,
haha va?! har aldrig ens lagt märkte till att det finns en sån symbol..
carro93.se
Nathalie
,
Haha jag hade ingen anning! Ska kolla igenom mitt smink direkt! Haha
Josefine
,
Det har jag vetat om jättelänge, känns mer konstigt att man inte har vetat om det haha 😃
Lovisa
,
Haha! Jag har vetat om detta men blundat för det då det skulle vara sjukt oekonomiskt att köpa nytt när produkterna inte tagit slut. Får man inga finnar av det så är det väl lugnt 😉
Mona,
alla produkter som säljs i EU måste ha den symbolen om de håller längre än 30 månader på hyllan, annars ska de ha datumstämpel. När man tar fram produkter så testas de i lab för att de ska ha tillräckligt med konserveringsmedel i sig så att bakterier inte börjar gro, då bestäms också hur lång tid en produkt håller efter öppnande. Det är den tiden som tillverkaren kan garantera att produkten är oförändrad under vissa premisser (ex rumstemperatur, förvaras mörkt etc). Lite kort och förenklat förklarat.... så som någon nämnde så kan vissa produkter hålla längre men för hudens skull ska man inte behålla dom alltför länge efter öppnande.
WWW.monadoust.se
Ida
,
Och på dipbrow pomaden från Anastacia står det 7 mån :/ Oojojojoj den räcker hundra år ju
Emelie
,
Haha men nej. Det står ju för mängden en produkt innehåller!! Inte hållbarheten!!!!
Ronja
,
Hej! Hur mycket kostade din Born this Way foundation? Och vad tycker du om den? Är ganska sugen på att köpa den! Lycka till och grattis till lägenheten! <3<3
Jessica,
Alltså vill inte vara den tråkiga personen här men... Seriöst, tycker ni borde använda de fina sakerna ni har innanför era pannben. Alla företag inom smink tjänar på att ha korta utgångstider, för vet ni vad de tjänar pengar på? Att ni köper mer produkter. Självklart ska man inte använda nåt som luktar konstigt eller som ens hud reagerar på, men seriöst brudar, vi är smartare än såhär. Använd inte era fingrar i sminket, köp en härlig uppsättning borstar och dylikt, tvätta dessa ofta och sen kan ni ha smink så länge ni behöver. Bidrag inte till slitochsläng-samhället i onödan, vi är alla för smarta för det.
ingen
Nora
,
Väl talat, Jessica! Äntligen lite vett 😊