We Can't Do It

Allmänt, Texter

Jag måste bara tipsa er om en dokumentärserie jag börjarde kolla på imorse. Den heter We Can't Do It! och finns att kolla på inne på Svt Play. Fanna Ndow Norrby led själv av utmattningssyndrom och träffar massor med kvinnor i åldrarna 18-30 som gått eller går igenom samma sak. Kända namn som är med är bland annat Michaela Forni, Cissi Wallin, Kakan Hermansson mfl. Det handlar om unga kvinnor som hela tiden vill prestera bättre och bättre, mer och mer. Kanske som en reaktion på att vi tidigare inte kunnat/fått? Jag vet inte.

Jag läste en krönika av Lotta Lundberg där hon menar att det är individens eget ansvar, det är inte samhällets fel att duktiga flickor tävlar mot andra duktiga flickor. Där håller inte jag med henne. Jag känner inte enbart press från mig själv utan också press utifrån, hela tiden. En tjej i första avsnittet berättar om hur hon gick in i väggen redan som 18 åring medan hon gick på gymnasiet. Om hur hon får en panikångestattack, svimmar och sen vaknar för att fortsätta plugga med en klump i magen för att hon förlorat tid när hon varit avsvimmad.

Jag skulle verkligen vilja rekommendera er alla att kolla på den här serien då jag tror många av er kommer känna igen er när man pratar om varningstecken kring långvarig stress. Det är viktigt att följa sina drömmar, men det är ännu mer viktigt att stanna upp och ta hand om sig själv och reflektera över hur man faktiskt mår. Man måste kunna säga nej, jag hinner inte, jag kan inte, jag borde inte.

Jag vill bygga karriär, bli framgångsrik och tjäna mycket pengar. Men till vilket pris? Ligger ansvaret hos individen? Eller hur kan det komma sig att majoriteten av alla med utmattningssyndrom är kvinnor? Kommentera! <3

Gillar

Kommentarer