Yoga/Meditation?

Texter, Träning

Någonting jag velat ta tag i väldigt länge är att bli av med den ständiga stressen jag känner. Jag är en stressad och orolig själ kan man beskriva det som, jag tror inte någonsin jag somnar utan att tänka på jobb, förut skola eller andra saker som måste tas hand om. "Har jag gjort det?" "Kanske borde ringa Skatteverket", "Mejlar honom imorgon", alltså inga stora grejer utan mer allmänt att jag aldrig kan slappna av, eller snarare koppla bort. Jag är såååå tacksam över att jag kan jobba med mina sociala medier men det betyder också att jag ALLTID jobbar. Det finns inte en dag på året som jag inte jobbar och det finns knapp en timme på dagen då jag inte svarar på ett mejl, bloggar, snapchatar eller förbereder ett inlägg antingen på datorn eller i huvudet. Jag tror verkligen att jag skulle behöva sätta upp ett tidsschema, speciellt när det kommer till mejlen.. Jag hade exakt samma problem när jag gick i skolan, jag kunde aldrig bara koppla bort och tänka "nu har jag pluggat klart så nu tänker jag på något annat" utan då gick hjärnan på högvarv i panik om att jag kanske glömt bort någon inlämning eller ett prov.

'

Något jag i alla fall känner att jag borde testa på är Yoga. Inte yoga med fokus på att bli stark utan yoga som mer fokuserar på att hitta ett inre lugn samt en inre styrka. Kanske låter superflummigt för många av er, tro mig jag har också tyckt det. Men på Social Media Party (stressigaste dagen ever) så började vi med ett yogapass med en tjej från Yogaakademin som just fokuserade på andning och välmående och satan vad skönt det var. Mådde så satans bra och vill så gärna göra det igen. Det enda problemet nu är att alla yogastudios jag hittat i Stockholm är sjuuukt dyra. Funderar på att testa någon månad för att se om det är värt det men känns ändå lite jobbigt att lägga 1200 kronor i månaden utöver SATS-kortet på 550 liksom.. Har hört att det ska finnas bra instruktionsvideos på Youtube. Kanske blir mysigt om man tänder upp med ljus och kopplar upp mot TV:n? Någon som testat Yoga via Youtube? Har ni några tips? För nu måste jag ta tag i detta alltså!

Gillar

Kommentarer

Lovisa,
Jag vet precis hur du känner! Jag är också en väldigt stressad person och sedan några veckor sedan började jag följa 30 days of yoga på youtube och jag kan verkligen rekommendera det! Varje pass är 20-30 min långt och det är inte jättejobbigt utan det fokuserar mer på meditation och inre stryka. Jag försöker göra ett pass varje dag och det hjälper mig verkligen att slappna av! Rekommenderar det verkligen!
http://nouw.com/lovisakoch
Annie Bergström,
yoga är fantastiskt... tycker du ska gå på något och sen kör hemma efter ett tag, mycket man inte tänker på när man kör via youtube. Ett tips är friskis och svettis yoga, tycker den är riktigt bra går på den själv känner även en annan yoga lärare (eller snarare yoga guru) och hon tycker att friskis är helt klart godkänt.. 😊
anniees.devote.se/
Hedda Rönnlund,
Vet inte hur det är i Stockholm men på Iksu i Umeå så finns det något som kallas Yin Yoga. En väldigt lugn yoga som helt enkelt går ut på att slappna av, finns säkert videos på youtube där du kan testa!:)
nouw.com/heddaronnlund
Yra
,
Jag håller själv på med yoga och jag går ett pass i veckan på en yoga studio. Utöver det gör jag yoga hemma och då använder jag en jättebra app som heter "yoga studio". Den kostar 40 kr och det finns massor av olika program med olika inriktningar.
Mikaela Mörnesten,
Jag yogar på sats och tycker de har superbra klasser för just det där med att vara närvarande, slappna av och tänka på andning. Nu bor jag i Karlstad men ni har säkert liknande i Stockholm på ditt gym. Det finns många olika typer av yoga på sats så du kan säkert hitta det som passar dig. Om jag vore du skulle jag börja med det iallafall för som du sa är ju 1200kr ganska mycket att lägga på bara yoga, när det finns yoga på gymmet. Hoppas yogan får dig att koppla av, jag älskar det mer och mer för varje pass . Puss du är grym<3
nouw.com/mikaelamornesten
Josefine Hummel
,
Jag älskar yoga och meditation och har verkligen hittat ett lugn i det. Jag var som du väldigt orolig och stressad men sen jag började med yogan har jag börjat se saker för vad de är, klyschigt men ack så sant. Mitt största tips till dig är att köpa boken Yoga Girl. Det är riktigt värdefull investering. Sedan jag läste den har jag fått nya vanor och rutiner där jag verkligen tar mig tid för att leva i nuet. Den har faktiskt förändrat mig till det positiva. LÄS DEN!!
Annie
,
Kolla in yogobe.com, där finns massor av olika typer av yogapass, allt från korta meditations och teknikpartner till långa svettiga flöden, med några av Sveriges bästa yogalärare.
Elsa
,
Ett tips! Jag kör en testvecka med ett nytt träningskort/app som är såååå bra. Älskar den än sålänge! Fitnesscollection (http://fitnesscollection.se/) heter det, så man liksom slipper signa upp på EN studio som man inte ens vet om man kommer tycka om. Testa 😊
Maja
,
Det finns en hemsida som heter "yoga för alla" som du kan googla fram. Det finns jättemånga olika sorters så det rekommenderar jag verkligen!
Rebecca,
Yoga with Adrienne på youtube! Där finns hur många videos som helst att välja mellan, och det är väldigt varierande typer med, alltså både avslappnande, för styrka, för att få bättre sömn, stretching osv.. Plus att hon är en grym instruktör!
www.nouw.com/rebeccahjortskull